Kokosolie

Kokosolie is een tropische olie, die wordt verkregen uit het witte vruchtvlees van de vrucht van de kokospalm (Cocos nucifera), de kokosnoot.

kokosnootKokosolie heeft een smeltpunt van rond de 24-26 °C en is daarom in ons klimaat meestal gestold, en dus een vast vet. In tropische gebieden heeft het meestal een vloeibare consistentie, en is het dus een olie. Tweederde van het droge gedeelte van het kokosvlees bestaat uit kokosolie. De teelt van kokospalmen vindt veelal plaats op de Filippijnen.

Kokosolie wordt toegepast in producten als ijs en chocolade, producten waarbij een vastere substantie nodig is voor een goede structuur. Kokosolie bevat echter veel verzadigde vetten en is daarom voedingskundig minder geschikt. De olie wordt niet alleen gebruikt in producten van de voedingsindustrie maar ook in producten van de cosmetische industrie. Toepassingen zijn onder andere zeep, tandpasta en shampoo.

 

 

 

Home  |    |  Contact  |  Disclaimer  |   © VETTE FEITEN is een initiatief van Productschap Margarine, Vetten en Oliën (MVO)
Productschap MVO